חברה שלי משקרת ללא הפסקה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

29/10/2019 | 15:12 | מאת: אביגיל

גיליתי שחברה שלי משקרת ללא הפסקה על דברים קטנים וגדולים ממחלות ועד לחוות סוסים שיש לה, היא סיפרה גם שהיא עברה טראומה בילדותה ולדעתי היא משקרת גם בפרטים שקרו שם, אני רוצה לדעת איך לפעול

היי אביגיל קודם כל נשמע לי לא פשוט לגלות את השקרים כאשר מדובר בחברה טובה. זה בהחלט עלול ליצור סוג של משבר אמון מולה ואולי גם מול אחרים. יחד עם זאת נשמע שאת גם אולי דואגת לה ומבינה שבעצם יש פה בעיה שגם היא סובלת ממנה. במידה וחברתך משקרת ללא הפסקה כנראה שהיא מצאה סוג של מנגנון להגן על עצמה או להתמודד עם כל מיני קשיים למרות שמדובר במנגנון הרסני כמובן. את יכולה לנסות לדבר איתה על זה בעדינות ,נגיד על אחד מהשקרים, אולי כזה שקשור אלייך דווקא (אם יש כזה) ולתאר מה את חווה כשהיא משקרת. אבל ...קחי בחשבון שאם זו דרך שהיא משתמשת בה הרבה כנראה שעד שהיא לא תגיע לבד למסקנה שהיא זקוקה לעזרה או טיפול יהיה קשה לעזור לה. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה