מתלבטת- לפנות לטיפול או לא

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

28/08/2019 | 15:21 | מאת: ריקי

לא יודעת אם זה הפורום המתאים, או אם אני בכלל פה להתלבט או לפרוק: לפני חצי שנה עברתי הפלה, לקח לי קצת זמן להתאבל ולעכל את זה וניגשתי לניסיון חוזר עם כוחות מחודשים. מאז אני מגלה שהסיפור לא נגמר. כנראה שהיו סיבוכים שממשיכים לרדוף אותי עד היום, וכל פעם שאני חושבת שזה עומד להסתיים אני מגלה עוד סיבוך רפואי שקשור בזה וכבר לא רואה את הסוף. כל שבועיים עד חודש בערך אני מבינה מהרופאים שזה כנראה לקראת סיום ואז מתבשרת מחדש שלא, כשבין לבין עברתי ניתוחים וטיפולים למיניהם. אני מרגישה שהפכתי מבנאדם אופטימי לצינית ושלילית בכל הנוגע לנושא ההחלמה. אני הרבה פעמים מוצאת את עצמי בוכה, סתם באמצע היום... ברור לי שזה הכל קשור למצב הרפואי, שהוא זמני ויחלוף מתישהו (נקווה..), אבל אני מרגישה כבר בחרדה קבועה כל הזמן לגבי הבדיקות הבאות (מה יבשרו לי הפעם??). אין לי הרבה כסף להוציא על טיפול, והבנתי שאם אני פונה לקופה אז יש תהליך המתנה ארוך... אני מתלבטת אם זה בכלל יהיה רלוונטי עד אז. ואולי בכלל עדיף לחכות שהמצב יחלוף ואיתו גם כל התחושות.

היי ריקי מבינה מאד את מה שכתבת וכמה קשה לשמור על אופטימיות בתקופה כזו למרות שככ חשוב לשמור עליה! לא קל לפנות לטיפול לעיתים גם בגלל מצב כלכלי אבל גם בגלל שזה בעצם לפתוח נושאים וקשיים והרבה פעמים יש איזו אמביוולנטיות כלפי זה...האם יעזור יותר "לא לדבר" או דווקא לדבר...טיפול יכול להיות גם מקום לתמיכה רגשית בודאי בתקופה כזו מאתגרת ומציפה. נכון שיש המתנה במידה ואת פונה דרך קופת חולים אבל ניתן לבקש לזרז את הפנייה ואולי ייענו לכך. בסופו של דבר השאלה אם לפנות או לא תלויה בצרכים שלך כעת וביכולת להתחייב לאיזשהו תהליך... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה