ממה אני סובל? האם זו חרדה חברתית? מה ניתן לעשות?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

31/07/2019 | 11:22 | מאת: אריאל

היי, אני כיום בן 22. אני סובל מזה שנים רבות מקושי ביצירת קשר עם אנשים. אני חי בתחושה שבכל פעם שאני רואה אדם שאינו מכיר אותי , הוא מפחד ממני בגלל הרושם הראשוני שאני יוצר/מהמראה שלי/וכו'. אני מזהה את זה על בסיס השפת גוף והבעות פנים שאותו אדם מציג. איני יודע מה לעשות , האם יש טיפול לכך ? אני נורא נבוך לפנות לאיש מקצוע אך אני יודע שאני חייב לעשות משהו. סבלתי רבות במהלך התיכון מהצקות של ילדים עד כיתה יב והייתי ילד דחוי, וכמו כן גם בתחילת השירות הצבאי שלי הציקו לי. זה נראה שאף אחד מבחוץ לא מזהה אצלי את הבעיה הזו

היי אריאל אתה מתאר מצב שמלווה אותך כבר שנים רבות. גם אם אחרים לא מזהים את הבעיה חשוב שאתה מזהה את הקושי ! נשמע לי ממש חשוב וממש יכול לעזור לגשת לטיפול פסיכולוגי שיוכל לעזור לך להתמודד גם עם החרדה שנוצרה מדחייה וממצבים חברתיים וגם יוכל לעזור לך להבין מה בעצם קרה שהוביל לאותם מצבים ואיך זה משפיע עליך כיום. ככל שתטפל יותר מוקדם כך תחסוך מעצמך סבל נוסף בעתיד... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה