מפגש עם פסיכולוגית חדשה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

03/04/2019 | 19:06 | מאת: שיר

החלטתי לפנות לטיפול פסיכולוגי רציתי לשתף בחוויות מהמפגש הראשון ואשמח לשמוע חוות דעתך ליאת לאחר שיחה קצרה בטלפון עם המטפלת שבחרתי קבענו להיפגש. בשיחה בטלפון התרשמתי לטובה מהיכולות האישיות והטיפוליות שלה הגם שהשיחה היתה קצרה ,היא נשמעה אמפתית,אכפתית ועם נכונות לטפל ולסייע. כשהגעתי למפגש איתה הרגשתי שהיא לוחצת חזק מידי שאספר לה מה הבעיה .. באותו יום ספציפי לא הייתי במיטבי והתחלתי לשתף אותה ולספר לה יחד עם זאת הרגשתי לא נוח מולה וקצת גימגמתי ועצרתי בדיבור.. היא קטעה אותי מספר פעמים עם עצות משלה מה אני צריכה לעשות שזה בסדר מבחינתי ,אבל לא הייתי צריכה את העצות מכיוון שאני יודעת מה צריך לעשות כדי לפתור את הבעיות שלי ועשיתי את מה שצריך והבעיות לא נפתרו ,,בכל זאת המשיכה ללחוץ שאספר ואדבר יותר ,,כשאמרתי לה שלא פשוט לי לעשות את זה היא ענתה "אז בשביל מה באת" עניתי שבאיזה שהוא מקום בפנים קיימת תקווה לשינוי ולכן החלטתי ובחרתי להגיע לטיפול.. ואז שוב קטעה אותי עם הצעות ופתרונות שלה שכאמור עשיתי וניסיתי ...חשתי ממש לא נוח מולה ,הטון דיבור שלה היה לא נעים,הרגשתי קצת מותקפת אפילו ובעיקר שהיא לוחצת עליי חזק מידי ... אז פשוט אמרתי לה שאני מרגישה שאנחנו לא משדרות על אותו הגל וככל הנראה אין ביננו התאמה נכונה כדי לעשות טיפול,,בתגובה היא אמרה בסדר.שהיא לא רוצה לכפות את עצמה עליי ומה שאני רוצה לעשות זה בסדר ..וציינה שמעולם לא קרה לה שמטופל או מטופלת אמרו לה באמצע פגישה שזה לא מתאים ורצו ללכת באמצע.. אמרתי או קיי זה לא אישי כלפייך אני פחות התחברתי,את בסדר ..."זו לא את זו אני".. שאלתי אותה כמה אני צריכה לשלם ענתה שאני לא צריכה לשלם לה כלום. התעקשתי בכל זאת לשלם מאחר והיא הגיעה במיוחד לקליניקה כדי לקבל אותי .היא סרבה לקחת תשלום.הודיתי לה ונפרדתי ממנה כשיצאתי שלחתי לה הודעה שאני מתנצלת אם פגעתי בה ושאני מחפשת משהו מסויים וכנראה ההחלטה שלי היתה מוטעית ... היא לא הגיבה להודעה... מרגיש לי שלא היו לה כוונות רעות ושהיא לא דיברה ממקום של לפגוע בי... אני כן חושבת שהיא היתה צריכה להתנהל אחרת ולתת לי לשתף בקצב שלי ולא ללחוץ עליי חזק,,לא אמרתי לה את זה כנראה בגלל מבוכה ,ציפיתי שהיא תבין לבד שללחוץ עליי להתבטא ולדבר ולשפוך את כל הצרות שלי מולה שהיא בנאדם זר זה מיותר מבחינתה ולכל אחד יש את הקצב שלו להיפתח ,להתמסר ולשתף.. יכול להיות שהייתי צריכה כן לומר לה את זה והיא היתה מבינה ואז מתנהגת אחרת. אני חושבת שטעיתי ורוצה לתת לה עוד צ'אנס נוסף היות וכן היתה אנושית ,לא גבתה תשלום למרות שהצעתי,בשיחה בטלפון היא נשמעה מקסימה לפני שקבענו את המפגש .. האם כדאי לתת צ'אנס נוסף ןהפעם לדבר איתה מה הפריע לי בהתנהלות שלה? או שללכת עם התחושות שהיו לי בפגישה מולה ולעבור למטפלת אחרת ,לנסות משהו אחר? הייתי רוצה לשמוע ממנה למה בחרה להתנהל מולי ככה בצורה לא מותאמת לקצב שלי וליכולות שלי ליאת האם יש גישה טיפולית מסויימת שצריך ללחוץ על המטופל כפי שהיא עשתה ושיטה זאת אמורה לפעול לטובת המטופל ולעזור לו? אשמח אם תעירי את עיניי בנושא .. תודה..

08/04/2019 | 15:16 | מאת: דג במים

עמנהבגהננ

יי שיר יש גישות יותר קוגנטיביות התנהגותיות או גם מעולם האימון שמנסים להגיע מהר יותר להצבת מטרות או קשיים אבל גם אז לא עושים זאת באופן כזה ובפגישה ראשונה. נשמע לי שהייתה לחוצה ואיכשהו זה לקח אותה למקום שלחצה עלייך או גם ייעצה לך מהר מדיי. ...פחות נראה לי מתאים המשפט שאמרה לך שזה פעם ראשונה שזה קורה לה...או גם המשפט "בשביל מה באת לכאן". נסי לחשוב מאיזה מקום את רוצה להתעקש דווקא עליה והאם זה נכון לך או שאולי לפנות למישהי אחרת שיהיה חיבור יותר מתאים. ליאת

28/04/2019 | 19:08 | מאת: שיר

לא חייבת להתעקש דווקא עליה ... מחפשת מטפל/ת אחרת תודה על התשובה המפורטת

מנהל פורום פסיכותרפיה