בחירת פסיכותרפיסטית בזמן משבר גירושין

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

21/03/2019 | 18:31 | מאת: אדי

הבת שלי נמצאת בתחילת הליך גירושין. במצב נפשי קשה לאחר 18 שנות נישואין ועם 2 ילדים בתיכון. הומלץ לה ע"י רופאה פסיכיאטרית לעבור טיפולי פסיכותרפיה ע"י מטפלת מתאימה. כיצד בוחרים מטפלת מתאימה והאם עדיף שתהיה גם עובדת סוציאלית. בתודה אדי

היי אדי נשמי שאתה אבא דואג איכפתי וזה כבר הרבה בשביל בתך! תחת הכותרת: טיפולי פסיכותרפיה נמצאים למעשה כל הטיפולים אשר בהם נעזרים בשיחות מה שאנו מכנים טיפול רגשי. (יש גם פסיכותרפיה גוף נפש שבה גם עובדים על חוויות הגוף במקביל לשיחות) מי שמוכשר בדרך כלל לערוך טיפולים כאלו הם: עובדים סוציאלים קליניים, פסיכולוגים קליניים או מטפלים בהבהעה ויצירה. ישנם מטפלים ללא תארים אלו אשר למדו פסיכותרפיה ועשויים גם להציג עצמם כפסיכותרפיסטים. התחום עדיין לא מוגדר היטב. לטעמי רצוי ללכת למי שהינה בעלת ההכשרה התאימה מאלו שתיארתי לעיל. כיצד בוחרים? המלצות, אינטרנט, אפשרויות התשלטם פרטי או דרך קופ"ח ועוד ניתן גם בדרך כלל להגיע לפגישה ראשונה ולחוש כיצד "הכימיה" עם המטפל/ת מה שחשוב מאד להמשך הטיפול. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה