הפרעת חרדה והתמכרות לקולה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

30/08/2018 | 16:20 | מאת: KOBI98

שלום רב. אני בן 36 ומאובחן כסובל מהפרעת חרדה. מטופל ומאוזן שנים ע"י כדורים. במקביל מכור לשתיית קולה מגיל 15 בערך כל יום. זה נותן לי מנוחה ממירוץ החיים, מן אנרגיה חיובית כמו תחושת שיחרור זאת לצד הכדורים. כל פעם במהלך חיי שניסיתי להפסיק את הקולה נתקלתי בתופעות של התגברות חרדה חזקה ודיכאון מהם סבלתי מספר שבועות- תמיד נשברתי ושבתי לשתות קולה. לאחר כמה ימים של שתיית המשקה שוב- חזרתי להרגיש טוב. הייתי בטוח שמדובר בתסמיני התמכרות ולכן עזרתי כוחות נפש רבים והחלטתי שהפעם אני הולך להיגמל - מזה 14 שבועות איני שותה קולה בכלל: כל התופעות המוכרות הגיעו ועימם ציפייה גדולה שתוך 8 שבועות הכל יעלם. אך לא כך הדבר, החרדה מולידה חרדה ולבסוף הצטברות המתח מוביל להתקפי חרדה. הפסיכיאטר המטפל אומר שאם כך המצב, גמילה לא תמיד מצליחה ועלי לשוב לשתות קולה אם זה עושה לי טוב למרות שהוא איננו רואה השפעת קולה על חרדה לטובה או לרעה. אני לא רוצה להרים ידיים ולכן לא שמעתי בעצתו והלכתי לטיפול פסיכולוגי תמיכתי של 6 מפגשים בהם העצימה אותי הפסיכולוגית על עוצמתי וחוזקותיי וכו'. הטיפול לא עזר כי החרדה ממשיכה. אני מתלבט האם לשמוע בעצת הפסיכיאטר ולחזור לשתות קולה על כל הנזקים שהיא גורמת או להמתין עוד קצת עד אשר יתאזן הגוף ויגמל סופית מהצורך במשקה. אשמח לשמוע את עצתך בנושא ואיזה סוג טיפול פסיכולוגי הוא המתאים להשתחררות מהתלות הנפשית בקולה כגורם מנחם/מרגיע?(האם CBT/דינאמי, תרפיית גשטאלט) בתודה ובברכה.

היי לך בכל בגישות שציינת ניתן לטפל גם בהתמכרות אבל דווקא הייתי חושבת על התנסות במיינדפולנס שזו טכניקה המאפשרת להיות עם תחושות לא נעימות באופן שניתן להכילן. כמו כן אולי יש מקום לברר לגבי קבוצה בסגנון של 12 הצעדים יש קבוצות כאלו ברחבי הארץ והן עוסקות בגמילה מהתמכרויות. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה