מה עושים ב"איבחון פסיכולוגי"
דיון מתוך פורום פסיכותרפיה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
בתי עומדת לעבור איבחון פסיכולוגי. ברצוני לדעת מה כולל האיבחון, מה מחפשים בו, ומה מוצאים?. האם איבחון שנעשה במוסד ציבורי יכול בעתיד להגיע לידים שיעשו בו שימוש מזיק? . האם מקום שמציע שרותים פסיכולוגים יכול להתנות את הטיפול באיבחון? ושאלה אחרונה: מה דעתך על פסיכולוג שמבקש סיכום טיפול/מכתב ממטפל קודם? האם לא עדיף - גם על חשבון מספר שיחות הכרות (שגוזלות כמובן זמן וכסף) - שכל מטפל יתחיל טיפול במקום נקי וללא סטיגמות של מטפל קודם?
שלום אמא, בת כמה בתך? ומה המסגרת שבה היא אמורה לעבור את האבחון? שירות פסיכולוגי חינוכי? מרפאה לבריאות הנפש? בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.gidi.home-page.org
בתי בת 17 המקום שבו נדרשנו לעשות איבחון לפני תחילת טיפול נקרא תחנה ליעוץ. זהו מקום ששייך למועצה אזורית ואני מנחשת שחלקו לפחות ממומן ע"י המועצה. (יתכן אפילו שהטיפולים בו מסובסדים כי המחירים שם הם קצת פחות מהמקובל בשוק - אבל אני לא בטוחה בענין הזה).