שאלה לגבי טיפול בפסיכותרפיה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

05/11/2017 | 11:18 | מאת: דנה

שלום,יש לי שאלה מהי פסיכותרפיה? מה ההבדל בין טיפול פסיכולוגי לפסיכותרפיה? האם צריך לקחת תרופות גם בטיפול פסיכותרפיה? תודה רבה.

היי דנה פסיכותרפיה זו השיטה שבה מטפלים בטיפול פסיכולוגי. משמעות המילה היא: תרפיה- קרי טיפול ופסיכו - זו מילה ביוונית שמשמעה: נפש. תחת פסיכותרפיה נמצאות מספר שיעות שדרכן ניתן לטפל בנפש. לרוב מדובר בטיפול דרך שיחות אולם זה כולל גם את שיטות הטפול בדרמה, מוזיקה ספרות אמנות ועוד. העוסקים בפסיכותרפיה יכולים להיות רק אנשים שהוכשרו לכך ולרוב הם: פסיכולוגים קליניים, עו"סים קליניים, או גם מטפלים (בעלי הכשרה מוכרת) באמנות תנועה וכדומה. תרופות זה השטח של הפסיכיאטריה ואותן נותן פסיכיאטר שהוא כאמור רופא. לעיתים משלבים בין פסיכותרפיה (טיפול רגשי) לבין תרופות כדי להשיג התקדמות טובה יותר של המטופל/ת. מקווה שעזרתי אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת לשאול :) ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה