חוסר חשק לצאת מהבית בגלל אובדן

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

17/10/2017 | 08:49 | מאת: עירית

שלום,אני בת 49 לפני שנתיים חברתי נפטרה מדום לב הייתי נוהגת לבוא אליה והיו שם מלא חברים אבל משום מה אחרי שהיא נפטרה היה לי משבר ולא רציתי להיפגש עם אף אחד בסופו של דבר אותם חברים נותקו הקשרים גם אין לי את הטלפונים שלהם מכיוון שהם היו יותר בקשר עם חברתי ז"ל לא איתי וכל אחד עם חייו חלק גם גרים בערים אחרות מאיפה שאני גרה בנוסף בגלל המשבר עזבתי את עבודתי לפני שנתיים ומאז אני לא עובדת. חוץ מזה יש לי בית חם תמיכה משפחתית נהדרת אני לא נמצאת בשום מסגרת כזאת או אחרת אני לא נשואה ואין לי ילדים אני גרה עם הוריי כי אין לי כרגע איפה לגור שזה גם מכביד. כשחברתי היתה חיה היינו מבלים הרבה עם חברים יוצאים אבל שנתיים מאז לא יצאתי ואני מרגישה היום שלא מתחשק לי לצאת לשום מקום כל הזמן בבית מול האינטרנט. אשמח עם אוכל להיעזר בך בפורום מה לעשות כדי להתרגל לצאת לאט לאט מהבית אפילו להליכות שהייתי רגילה לצאת אני כבר לא יוצאת אני יודעת אצלי שזה כבר הרגל ואני רוצה להפסיק עם ההרגל הזה. אודה לך מאד על העצה,יום טוב.

היי עירית מבינה את הרגשתך וקצת נשמע שהאובדן של החברה יצר איזשהו טריגר להתכנסות ואולי אף דיכאון? שיתכן קשה לצאת ממנו. אני לא יכולה להוות תחליף לטיפול דרך תשובותיי פה אבל בהחלט חשה ממה שכתבת שרצוי לפנות לקבלת עזרה רגשית ותמיכה כדי שתוכלי לצאת מהמצב שאת נמצאת בו כעת. במצבים כאלו לעיתים קרובות ככל שמתכנסים יותר כך גובר הצורך בעוד התכנסות ולכן זה הופך למעגל שקשה לצאת ממנו לבד... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה