חרדה בגלל מצב גרוע במשפחה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

24/08/2017 | 14:51 | מאת: כוכי

שלום,אני אודה לך מאד בכדי שתוכלי לתת לי עצה,דוד שלי במצב גרוע מאד הוא מאושפז בבית חולים מורדם ומונשם ואני פוחדת שחס וחלילה יקרה הנורא מכל חס וחלילה אני מאד קשורה אליו ואני כל הזמן שוכבת במיטה עם חרדה דכדוך איך אני יכולה להרים את עצמי ולמרות זאת להישאר אופטימית? תודה.

היי כוכי מבינה מאד את מה שאת מרגישה. בהחלט מצב שמעורר הרבה רגשות, חרדה, עצב, פחד כאב בודאי אם את קשורה אליו... דווקא במצבים כאלו אני חושבת שעדיף לנסות להבין שהרגשות שאת מרגישה הם מאד נורמליים, מותאמים למצב, אנושיים, ומתוך כך לא כדאי להלחם בהם (כי המלחמה ברגשות גוזלת עוד אנרגיה) אלא לתת לעצמך לגיטמציה להרגיש במילים פשוטות- רע. בתוך כל זה כן, חשוב לשמור גם על המקום של האופטימיות והתקווה- תמיד. מאחלת רק בריאות ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה