OCD לא מטופל לבחור בן 19

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

20/06/2017 | 09:38 | מאת: רינת

שלום , אז מאיפה מתחילים?... אחיין שלי סובל מOCD קשה מאוד ולא מטופל , גר עם אמו ואביו ו2 אחיו הקטנים במאה שערים , מתנגד לטיפול מגיל צעיר וההורים אינם אסרטיבים מספיק ההתנהגות שלו קיצונית מאוד , הזמנים שלו התבלבלו וכך כל הטקסים , לדוגמא , שומר שבת עד יום שלישי ונלחץ כל הזמן שלא מספיק כלום , לא יוצא מהבית ואין לו חברים מה הטיפול הכי טוב עבורו אם אינו משתף פעולה? מאיפה מתחילים ואיך בכל זאת הורים שלא מצטיינים באסרטיביות יקבלו את הכלים המתאימים? תודה רבה מאוד מראש

היי רינת מבינה את דאגתך וכל הכבוד על כך. לעיתים כשיש התנגדות לטיפול רגשי ובמיוחד ב OCD ניתן להתחיל דווקא דרך טיפול תרופתי שאינו דורש הרבה השקעה פרט ללקיחת התרופות והליכה חד פעמית לפסיכיאטר (אם כי גם זה קשה במצבים מסוימים). או סי די במיוחד- מושפע מאד לטובה מתרופות. נראה לי, לאור הרקע של הנער שכדאי שהרב ימליץ על טיפול בין אם תרופתי כפי שכתבתי ובין אם גם וגם ואז אולי הוא כן ישתף פעולה? ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה