חרדה חברתית והערכה עצמית נמוכה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

15/04/2017 | 10:05 | מאת: נורית

הי ליאת שמי נורית אני בת 32 יש לי חרדה חברתית אולי כי בעברי היו לי חיים לא קלים אני פוחדת להגיד את מה שאני רוצה לחבר/ה לדוגמא; אם יש משהו שמעצבן אותי שאני רוצה להגיד להם אני פוחדת מחרדת נטישה או מה יגידו עלי ואז אני מקבלת לחץ ועצבים בלב תחושה של זעקה. מה עלי לעשות? מצפה לעזרתך ואשמח עם תתני לי עצה קטנה תודה רבה וחג שמח.

היי נורית אני מבינה את הקושי ואת התחושות שתיארת שגורמות להחנקה של רצונות עד כדי זעקה שמופנית פנימה. אני לא יודעת אם איבחנת את עצמך או שאמרו לך שזו חרדה חברתית? משום שלתחושות שאת מתארת יכולות להיות כל מיני סיבות וכדי לטפל בהן ולהבינם לעומק כדאי ללכת לטיפול רגשי. מתקשה לשחוב על משהו שהוא בגדר עיצה קטנה שיכול באמת לעזור מבלי שמכירה אותך יותר... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה