תלות בפסיכולוגית שלי

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

06/04/2017 | 23:15 | מאת: שושנה

הי בזמן האחרון שזה בערך חצי שנה אני מרגישה תלות בפסיכולוגית שלי אני לא יודעת אם זה תחליף לכל מיני התמכרויות אחרות שהיו לי, הפסיכולוגית שלי אומרת שיש דבר כזה תלות בריאה כמו תינוק ואמא אהל אני מרגישה שזה מחמיר עם הזמן מה עושים לעזוב או לנסות לשחרר מה בדיוק תודה רבה

היי שושנה מכירה את השיר של ברי סחרוף "עבדים"? מה שכתבת איכשהו ממש ברוח השיר וגם מאד מתאים לרוח החג. כן, בסופו של דבר (וזה מה שהוא אומר שם בשיר) כולנו מכורים למשהו אם אנחנו לא מכורים לשום דבר אז לעיתים זה במחיר של ניתוק מכל מיני חוויות, ארועים או אנשים. אבל...וזה אבל גדול התמכרות כפי שאת מדברת עליה (וגם אני) זו בעצם תלות במשהו. תלות בהחלט יכולה להיות גם בריאה כי היא מייצרת קשר, איכפתיות אינטימיות ומחוייבות הדדית. כמו בכל התמכרות כשמדובר על משהו שבשום אופן איננו יכולים בלעדיו או שבלעדיו אנו חשים "ללא אוויר" אולי פה הגבול עובר למקום הפחות בריא ...עדיין דרך אגב תלות בפסיכולוגית נשמעת לי עדיפה או פחות פוגענית? מהתמכרויות אחרות שרזמת לגביהן. מה שחשוב זה שתדברי את התחושות הללו, שתנסו להבין יחד מהי התלות הזו, האם זה באמת משהו שאי אפשר בלעדיו או שפשוט הקשר זה משהו שמאד חשוב לך? ככה לנסות "לפרק" את חווית התלות ואולי זה גם ירגיע קצת.. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה