התמכרות לספורט והפרעות אכילה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

17/01/2017 | 13:59 | מאת: אריק

שלום רב,אני צעיר וכל חיי מתאמן אך רק במספר השנים האחרונות התחלץי להעמיק בעניין בכל מה שקשור בספורט ותזונה,דואג להישאר באותו משקל ואחוז שומן כמעט תמיד אותו דבר,כל חיי סביב האימונים(כוח ואירובי) וכל היום אני חושב מה אני אוכל וכמה קלוריות אני מוותר על הרבה דברים(פגישות,בילויים,מסעדות וכו') הכל רק בגלל שאני מפחד שזה יפגע לי בכושר אולי במראה של הגוף במידה ואני חורג או מתפנק אני מרגיש ממש רע ומפצה על זה בעוד אימון,אני יודע שאם אני ארשה לעצמי לאגול יותר חופשי ויותר שטויות ואפילו יפחית באימונים זה רק יעשה אותי יותר רענן וחזק אסל אני לא מסוגל לא ללכת להתאמן במידה ויש לי זמן כולם כבר אמרו לי על זה ואני לא מוותר מה מומלץ עשות בנושא,תודה רבה.

היי אריק כבר בכותרת של מה שכתבת ציינת שזו התמכרות וגם הפרעת אכילה ולפי מה שאתה מתאר היא גם גורמת לך בעצם למצוקה רבה כי במקום שתשלוט בחייך היא שולטת בך ולא נותנת לך לעשות דברים אחרים. בדר"כ הפרעת אכילה או גם התמכרות מגיעה כאשר אנחנו רוצים לא תמיד במודע להסיט את עצמינו מלהתעסק בנושאים אחרים בחיינו שאולי מעוררים חרדה או פחד או קושי ועוד....אני מאד ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שיוכל לעזור לך, ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה