פרידה ממטפל - ללא הצלחה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

05/01/2017 | 21:10 | מאת: Ronit

טופלתי במשך כשנה וחצי והטיפול הסתיים לבקשתי (העברה שבלבלה אותי כהוגן). כבר חלפה עוד מעט כשנה מאז סיום הטיפול. למרות זאת, בפועל, לא מצליחה להפרד ממנו וממשיכה לתקשר איתו באמצעות מיילים ומסרונים. ויותר נורא לא חדלה לחשוב עליו. אם כי ככל שהזמן עובר זה הולך ופוחת...

היי רונית אני מבינה שיש איזו אמביוולנטיות כלפי המטפל או הטיפול שמחד ביקשת להפרד ומאידך יש איזשהו רצון כן להיות בקשר או לשמא משהו ממנו או מהטיפול. האם ניסית לדבר עם עצמך מהו הדבר שאת משמרת וכן מה לא התאים? כתבת מעט כך שקשה שלי לומר מעבר לזה .... ליאת

08/01/2017 | 15:33 | מאת: Ronit

כן. שימור הקשר איתו השיחות איתו מסייע לי להתמודד באופן מוצלח עם הפוביה מושא הטיפול. סיבת ההפסקה (שהייתה יזומה על ידי אבל מוסכמת גם עליו) רגשות חזקים כלפיו (לכן כתבתי העברה שבלבלה אותי כהוגן) ומחשבות בלתי פוסקות עליו, שהפריעו לי. וגם לטיפול.

08/01/2017 | 21:00 | מאת: Ronit

כן. שימור הקשר איתו מסייע להתמודדות מוצלחת עם הפוביה מושא הטיפול. והסיום היה יזום על ידי (אך מוסכם גם עליו) מאחר והיו לי רגשות חזקים כלפיו(לכן כתבתי העברה שבלבלה אותי כהוגן) ומחשבות בלתי פוסקות אודותיו. שהפריעו לי. וגם לטיפול.

היי רונית עכשיו זה מובן יותר השאלה היא בעצם גם :מי את מרגישה שכרגע יכול לעזור לך עם מה שעובר עלייך? והאם אכן הוא האדם הנכון להתמודדות עם הפוביה עליה את כותבת...? ליאת

11/01/2017 | 12:47 | מאת: Ronit

מי את מרגישה שכרגע יכול לעזור לך עם מה שעובר עלייך? מה שעובר עליי - לא הוא. והאם אכן הוא האדם הנכון להתמודדות עם הפוביה עליה את כותבת? אם וככל שתפרוץ אז רק הוא.

11/01/2017 | 14:28 | מאת: Ronit

ד.א. שימור הקשר איתו משמעו גם שימור המקום הבטוח שבו הרגשתי אהובה. מיוחדת. חכמה.

מנהל פורום פסיכותרפיה