עצירות בגיל 14 , נמשכת בערך כשנה וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

14/07/2012 | 04:18 | מאת: בן

שלום ד"ר צנגן , אני בן ואני סובל מעצירות , השיא היה פעם בשבועיים , המליצו לי על סיבים תזונתיים ( benefiber ) , ולא כל כך עזר. ( שהמוכר בבית המרקחת שאל את אח שלי שהלך להביא את זה , כמה זמן אני בעצירות , שאחי ענה שבועיים , המוכר ענה בתקיפות : " שיראה רופא דחוף " ) , עכשיו אני מפחד מניתוחים , זה הסיוט שלי וזה למה אני מפחד ללכת לרופא, המצב השתפר , יש לי יציאה או שניים בשבוע , לפעמים היא גושית , ושאני מנגב אני לא רואה שהנייר בכלל התלכלך , ולפעמים היא רכה , לרוב נדרש קצת מאמץ , אך הוא לא מלווה בכאב נוראי , מה עושים ? ואם המצב גרוע ?

ראשית המצב לא גרוע ולא צריך להיות לחוץ. אני רואה בכותרת שהעצירות נמשכת שנה וחצי.עם תקופה של שבועיים ללא יציאה אך שיפור לאחרונה.הסיבה להופעה של עצירות אצל ילד שלפני כן היו לו יציאות תקינות יכולה להיות אי אכילת פירות וירקות ואכילה של פחמימות ושומנים,חוסר שתיה מספקת וחוסר פעילות גופנית.לפעמים מחלה וירלית או חידקית עם שלשול והקאה משבשת את הפעילות במעיים .סיבה שכיחה מאד היא התאפקות וחוסר הליכה לשירותים מיד כשחשים צורך ליציאה כי לא רוצים להפסיק באמצע פעילות כמו מחשב וטלויזיה.לעיתים רחוקות יכולה להיות סיבה רפואית .אתה לא צריך לפחד.אתה צריך לפנות לרופא הילדים או רופא המשפחה.צריך לבדוק מספר בדיקות דם ולהמליץ לך על טיפול-תמיד טוב לאכול ירקות ופירות,לשתות מספיק,לעשות פעילות גופנית וכמובן לא להתאפק וללכת לשירותים כאשר חשים צורך ולשבת בסבלנות 10 דקות בכל פעם.אני ממליצה לשבת בשירותים 3 פעמים ביום בצורה מכוונת גם אם לא חשים צורך לכך ולהתרגל לעשות יציאה לעיתים קרובות יותר.להקל על היציאה מתאים להשתמש במרכך צואה כמו נורמלקס או פגלקס.בהצלחה.

19/07/2012 | 19:35 | מאת: Gramse

לאחר אבחון מקור הבעיה אצל רופא, ניתן לקבוע את סוג הטיפול המתאים. בבואנו לטפל בעצירות ניתן להיעזר במספר שיטות טבעיות: • עיסוי לתינוקות – עיסוי עדין של הבטן בשילוב עם תרגילי רגליים יסייע בהסדרת פעילות המעי. • ברזל עדין – באם יש צורך בנטילת תוסף ברזל רצוי להקפיד להשתמש בפורמולה המכילה ברזל עדין (רצוי נוזלי) הנספג בקלות וביעילות בגוף ללא גרימת תופעות לוואי במערכת העיכול. • פרוביוטיקה לילדים – העשרת המזון בסיבים פרה-ביוטיים ובחיידקים ידידותיים ואף נטילת תוסף פרוביוטיקה במידת הצורך, יסייעו בהסדרת פעילות מערכת העיכול ותנועתיות המעיים. • תזונה מאוזנת – הקפדה על תפריט תזונתי המכיל סיבים תזונתיים, שתיית נוזלים מספקת, פירות וירקות, דגנים מלאים וקטניות יסייע בהתמודדות עם בעיות עצירות. • פעילות ספורטיבית מתונה – שילוב פעילויות ספורטיביות בסדר יומם של הילדים, ישפר את הפעילות הסדירה של מערכת העיכול שלהם. • טיפול הומיאופתי – במידת הצורך ניתן לפנות למטפל הומיאופתי מקצועי שיתאים תרופות טבעיות לצרכיו האישיים של התינוק/הילד. • טיפול התנהגותי – עבור ילדים הסובלים מעצירות עקב בעיה רגשית, ניתן לשלב טיפול פסיכולוגי התנהגותי, יוגה או דמיון מודרך.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער