תינוקת בת שנה וחמישה חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

03/03/2012 | 21:51 | מאת: שולי

בתי חוותה לראשונה עצירות בגיל 9 חודשים, אך בעזרת עיסויים ושימוש במד חום, לא נזקקנו לטיפול רפואים. בחודש האחרון "תרופות הסבתא" לא הצליחו והתחלנו להשתמש בנרות גליצרין וחומר מרכך צוואה לובלק. הטיפול עם שני המוצרים אינו קל.. היא מצליחה להוציא את הנר ויורקת את החומר המרכך... מה עושים ? מאיזה מאכלים להימנע ? האם ייתכן קשר לרגישות למזון מסויים (קמח לבן)? כיצד נדע אם יש לה פיסורה (יש לה תג מחוץ לפי הטבעת) ?

ראשית יש להפסיק את השימוש בנרות גליצרין ובגירוי על ידי מדחום-כל נגיעה בפי הטבעת משבשת את הלימוד העצמי הנכון של פעולת מעיים.תינוק לומד מהיום הראשון שהמעי מתכווץ ויש כאב קל בבטן ובהמשך לחץ ליציאה באזור המעי הקרוב לפי הטבעת ואז משחרר את היציאה על ידי הרפיה של הסוגר של פי הטבעת ביחד עם תוספת לחץ קל בבטן. גירוי חיצוני בפי הטבעת מבלבל את התינוק אשר מתרגל לגירוי חיצוני כדי לעשות פעולת המעיים.בנוסף לכך נר יכול להכאיב ועל ידי כך להוסיף לטראומה של הכאב הנגרם מיציאה קשה של עצירות. הטיפול הנכון הוא ריכוך היציאה במעי עצמו וכך להקל על ההתרוקנות בזמן פעולת מעיים. אם יורקת אבילק מתאים לתת לה נורמלקס אבקה ללא טעם שמוסיפים למטרנה או לשתיה .המינון המתאים לה הוא 8 גרם בתוך 120 מל שתיה .ההשפעה כעבור מספר ימים.להתעזר בסבלנות ולרגיע .משך הטיפול צריך להיות מספר חודשים.היציאה צריכה להיות כל יום ורכה.אם יש פיסורה יש דם טרי על הצואה .גם אם יש פיסורה היא מבריאה לאחר חודשיים של יציאה רכה כל יום. בדיקות בסיסיות שעושים -בלוטת התריס סרולוגיה לצליאק ומלחים בדם.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער