כאבי בטן וגזים בן 4 וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

07/01/2017 | 23:57 | מאת: מיכל

חיפשתי גאסטרולוג של ילדים, מקווה שהגעתי מקום הנכון.. בני בן הארבע וחצי נדבק בתולעים 4 פעמים בשנה האחרונה (וטופל בורמוקס). בחודשים האחרונים, לא יודעת אם יש קשר, מתלונן על כאבי בטן ולעיתים על גרד בפי הטבעת (אבל לא כמו בזמן שיש לו תולעים, אז הוא משתולל בבכי). בדקתי השבוע וראיתי שפי הטבעת אדום מאוד מבפנים, ממש פצוע (אבל מבחוץ נראה רגיל). בנוסף, יש לו גזים, הוא איבד את התאבון ונראה שירד במשקל. הוא עושה צואה כל יום, לעיתים פעמיים ביום, יחסית רכה ובהירה (אבל זו הצואה שלו מאז ומתמיד). מה יכולות להיות הסיבות לכל התופעות הללו?

כאב הבטן לא קשור לתולעים. האודם בפי הטבעת יכול להיות תוצאה של גרד חוזר. ממליצה לשלוח בדיקת צואה תרבית ופרזיטים. אם אין תאבון וירד במשקל חשוב לפנות לרופא ילדים לבדיקה וברור לפי הצורך

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער