בלפרוספזם - הבוטוקס כבר לא עוזר )-:

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

29/11/2010 | 11:57 | מאת: zek

אני סובל מ"בלפרוספזם" מזה 6 שנים. בשנה האחרונה אני מרגיש שהבוטוקס, הזרקות שאני מקבל כל 3 חודשים במרפאה להפרעות בתנועה, כבר לא עוזר. אני במצוקה תפקודית קשה ולמעשה אני מאבד את העצמאות שלי (נתקל ברהיטים, בני אדם, קושי בנהיגה וכו'). הנוירולוג שלי אומר שכרגע יש סוג של בוטוקס שמשווק בארה"ב אך אינו כלול בסל הבריאות ולמעשה חוץ מניסיונות של שינוי מיקומי הזרקה, הגדלת מינון וכו' אין לו פתרונות עבורי. הנוירולוג שלי שלל אופציה ניתוחית במקרה שלי (לא זכור לי כרגע מה הסיבות לשלילה שלו). קראתי בעניין רב את המאמר שלך ושל שותפך למאמר על "ניתוח מיתלה העפעף". http://tinyurl.com/2whbs36 המאמר הוא משנת 2005 ואני מתאר לעצמי שבחלוף 5 שנים מיום כתיבתו צברתם יותר ניסיון ואולי גם תובנות נוספות לגביו. האם תוכל להאיר את עיניי (תרתי משמע) באשר לדעה הרפואית הרווחת כיום בנוגע לניתוח הנ"ל בהקשר של "בלפרוספזם" והאם היית ממליץ לי באופן עקרוני (כמובן תוך הסתייגות כיוון שלא בדקת אותי) לבחון אפשרות לבצע את הניתוח? בתודה מראש, zek

Zek שלום! תודה על המסר ועל העניין שעורר בך המאמר. ההתווייה לניתוח "מתלה עפעף" (FRONTALIS SUSPENSION) בבלפארוספזם ראשוני היא בעיקר במקרים קשים בהם הבוטוקס אינו יעיל, במצבים בהם הפציאנט פיתח צניחת עפעפיים או במצבים קיצוניים בהם התפתחה "אפרקסיה" (קושי בפתיחת העפעפיים בגלל פעילות יתר של האורביקולריס - השריר הסוגר את העין). כמובן שהמצבים הללו אינם מאד שכיחים, בלשון המעטה. את המאמר כתבתי לפני מספר שנים בעת השתלמות בארה"ב עם ד"ר קלטריידר. לצורך המיתלה השתמשנו בטוטוגן - פאסיה לאטה משומרת, שלמיטב ידיעתי אינה משווקת בארץ. ניתן להשתמש בתחליפים סינתטים (פחות טובים), או בפאסיה לאטה אוטולוגית (שנקצרת מירך הפציאנט ומלווה במורבידיות / כאב באיזור הניתוח). ניתן לשלב "כריתה" של האוביקולריס בניתוח - מה שיפחית את עוצמת ההתכווצויות. בחולים הבודדים עם בלפארוספזם שראיתי שם ושניתחתי כאן - היתה תועלת בניתוח, אם בוצע באינדיקציה המתאימה. מובן ש"רצוי" לבדוק / להתרשם מן הפציאנט טרם הניתוח. בברכה, ד"ר ניר זיידר.

30/11/2010 | 10:48 | מאת: zek

אני מודה לך מאד על ההיענות המהירה ועל התשובה המפורטת. האם ה"פאסיה לאטה אוטולוגית" (שאין לי צל של מושג מה זה)הנקצרת מהירך גורמת לכאב תמידי באיזור הניתוח? והאם שאתה כותב "איזור הניתוח" אתה מתכוון לאיזור העפעף או לאיזור ה"קצירה", כלומר בירך. ששאלתי האחרונה היא האם לדעתך הניתוח הזה הוא הפתרון הטוב ביותר כיום לאנשים שנמצאים במצבים אותם תיארת? ושוב תודה על ההיענות המהירה.

מנהל פורום צניחת עפעפיים