פטוזיס מולד אצל תינוקת - זקוקים להמלצה על מנתח

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

22/10/2016 | 20:00 | מאת: רונן סלובינסקי

שלום רב, ביתי בת החמישה חודשים סובלת מפטוזיס מולד בשתי עיניה. האבחנה הייתה מידית וניתנה ע"י שתי רופאות עיניים. להבנתי מומלץ לנתח בגיל מוקדם ככל שניתן על מנת להימנע מעין עצלה, פגיעה בראייה ועוד. אני חושש מאוד מניתוח בגיל כה מוקדם, מסיבוכים, ניתוחים חוזרים ועוד. אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על המנתח הטוב ביותר בארץ, המנוסה ביותר על מנת לקבוע איתו ייעוץ וניתוח במידת הצורך. המון תודה !, רונן 0544992698

רונן היקר שלום! ברכות לרגל הולדת בתך. הגיל האופטימלי מבחינה כירורגית לתיקון פטוזיס בילדים הוא גיל 5-6 שנים, טרום בית הספר. בגיל זה האנטומיה של העפעף מפותחת יותר, והסיכוי להשיג הצלחה מבחינת רמת העפעף, סימטרייה וקונטור - טובים יותר. יוצא מן הכלל הוא - אם אכן מנח העפעף נמוך מאד, ומפריע לציר הראייה, או שגורם לאסטיגמציה משמעותית והפרעות בתישבורת העין שעלולים לגרום להתפתחות עין עצלה. במצבים כאלה - מקדימים הניתוח, והוא נעשה לעיתים אף בגיל מס' חודשים. ההתווייה והאינדיקציה לניתוח מוקדם יותר מתבצעת בד"כ על ידי רופא עיניים ילדים, ורק אם אכן יש התווייה לניתוח מוקדם - הייתי פונה לרופא עיניים אוקולולפלסטיקאי במחלקת עיניים בבית חולים גדול, על מנת לקבל מענה כירורגי. בברכת בריאות, ד"ר זיידר.

מנהל פורום צניחת עפעפיים