באמצעות דיקור וחיזוק שרירי העפעף ניתן לדחות ולמנוע

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

03/07/2010 | 15:49 | מאת: נעמה לנדוי

שרירי העפעף הם מהשרירים הפעילים ביותר בגופנו. בהעדר חיזוק השרירים על ידי תרגילים ובהעדר עידוד יצור אלסטין המחזיק לשרירים את האלסטיות יצנח העפעף בדיוק כמו רפיון בשאר אברי גופנו כשהבטן רפויה- תירגול יומיומי מחזק ומחליק כששרירי העפעף נעשים חלשים - דיקור קוסמטי ידחה ואף ימנע את הצורך לנתח !

נעמה שלום! תודה על הערתך. רוב המצבים של צניחת עפעפיים אמיתית (פטוזיס) קשורים לשריר נורמלי שמבחינה היסטו-פתולוגית הוא תקין - אך אחיזתו לעפעף התרופפה ולכן העפעף צנח. חלק ניכר מן המצבים הקרויים "צניחת עפעפיים" באופן כללי קשורים לעודפי עור ושומן בעפעף. כמובן שיש "לתפור" כל טיפול ניתוחי או לא-ניתוחי לסיבה שגרמה לצניחת העפעף. איני מצוי בנבכי הטיפול בדיקור למצבי צניחת העפעף ואיני מכיר שום מחקר שמוכיח באופן מדעי את יעילות הטיפול. יחד עם זאת - איני פוסל טיפולים לא-קונבנציונלים בתנאי שאינם מזיקים לפציאנט. ייתכן שלטיפולים שאת מציעה יש אפקט מסויים על תחושת הפציאנט, וייתכן אף שיש פציאנטים שמפיקים תועלת מן הטיפולים (אפקט פלצבו או שיפור אמיתי במצבם). בתודה ובהצלחה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

17/12/2015 | 14:58 | מאת: משה

כפי שציינת בתחילת ההערה שלך שרירי העפעפיים הם השרירים הפעילים ביותר בגוף. וזאת בגלל שכל אחד, כל יום, רוב היום, מפעיל את שריר העפעף בכדי לפתוח את העין. בין אם הוא רץ, או יושב מול הטלויזיה או בוהה בחלל. ולכן דווקא שריר זה (שריר הלבטור) אינו צריך תירגול נוסף. כפי שציין הדוקטור הבעיה העקרית במקרים של צניחת עפעף היא התארכות הגיד המחבר את השריר לעפעף. אין דרך למנוע מתיחה זו:(. אפשר רק לקצר את הגיד בניתוח עם הוא כבר נמתח. תרגילים לא יזיקו אבל לא כדאי לפתח ציפיות מיותרות .

מנהל פורום צניחת עפעפיים