עפעפיים לאחר ניתוח עקירה

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

11/03/2013 | 14:19 | מאת: בכר חיים

שלום לפניי כשנה עברתי ניתוח עקירת עין (אביסטרציה כמדומני) במהלך הניתוח השתילו לי כדוריות זכוכית ,כנראה לא בהצלחה רבה לפחות עפ"י דעתה של האונקלוריסטית ,נותר חלל גדול והעפעף העליון מתתכווץ כלפי מעלה, שאלתי האם ישנה דרך למלא חלל זה ?האם ישנה אםשרות להחזיר את העפעף למקומו? העין אינה נעצמת במצב שינה מה גם שהיא נראית פתוחה מדיי אודה על תשובתך

חיים היקרה שלום! אחת הבעיות השכיחות בניתוח עקירת עין היא החלפת העין בשתל בעל נפח קטן מידי. התוצאה היא בד"כ מראה של עין שקועה, צניחה של העפעף ושקע עמוק מעל העפעף. את מראה העין השקועה ואת מנח העפעף ניתן לתקן חלקית באמצעות העין הפרותטית שמותאמת על ידי האוקולריסט, או באמצעות ניתוח להרמת העפעף. את השקע העמוק ניתן למלא באמצעות חומרי מילוי שאפשר להזריק. במצבים קשים ניתן לבצע ניתוח להחלפת השתל הארובתי בשתל אחר גדול יותר על מנת לתת נפח גדול יותר לארובה ובכך לשפר את המראה, לתקן את צניחת העפעף, ולמלא את השקע שמעל העפעף. מובן שיש צורך בהתרשמות בלתי אמצעית והערכה קלינית של המצב על ידי רופא עיניים אוקולופלסטיקאי כדי לתת מענה מתאים וספציפי למצבך. בברכת בריאות, ד"ר זיידר.

מנהל פורום צניחת עפעפיים