כאבי בטן תחתונה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

25/09/2010 | 18:48 | מאת: לישי

אני בת 40 מתוך 17 הריונות יש לי 6 ילדים יש לציין שכל ההפלות היו עצמונית שהתרחשו בין השבועות 9-26 ולכן עברתי תפירה של צוואר הרחם הלידה האחרונה עברה בניתוח קיסרי ועברתי גם קשירת חצוצרות. מאז אני סובלת באופן רציף לפחות פעמים בחודש מכאבי בטן תחתונה ולא באיזור הביוץ פניתי לרופא הנשים שלי והא יעץ לי לקחת נגד כאבים יש לציין שבאולטרא סאונד נצפתה באופן עיקבי ציסטה עכורה האם לדעתך ישנו פתרון נוסף מלבד משככי הכאבים יש לציין שהכאב נמצא בבטן תחתונה באיזור שלפוחית השתן ונוטה שמאלה לכוון השחלה תודה על תשומת הלב

לישי שלום, אם הכאב הופיע לאחר הניתוח לא מן הנמנע שסיבתו קשורה להיווצרות הידבקויות (מעין צלקת) באגן כתוצאה מהניתוח. כמובן שיש לחשוב על סיבות נוספות. ציסטה שחלתית גדולה לדוגמא (לא ציינת את גודל הציסטה כך שיכול להתייחס רק באופן תיאורטי) עלולה גם היא לגרום לכאב, בפרט אם היא גורמת לשחלה להסתובב לסרוגין סביב צירה. יתכן לעומת זאת כי בעייה הקשורה בכיס השתן או במעי מתבטאת בכאבים. בקיצור עליך לעבור בדיקה ע"י רופא נשים ורצוי גם לשוחח עם רופא המשפחה, ובמידת הצורך יש לשקול ברור נוסף כגון לפרוסקופיה (הסתכלות לחלל הבטן והאגן בהרדמה) ו/או ציסטוסקופיה (הסתכלות לתוך כיס השתן) לפני שמחליטים על טיפול קבוע במשככי כאבים. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן