דליפת צואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

30/11/2013 | 16:53 | מאת: ריקי

מזה מספר ימים אני מקוררת וכל התעטשות חזקה גוררת אחריה דליפת צואה כפי שבעבר (לפני הניתוח) זה גרם דליפת שתן. לפני שנתיים עברתי ניתוח לתיקון קירות הנרתיק באמצעות שתי רשתות וסרט לשלפוחית. אודה לעצתך.

ריקי שלום, דליפת צואה כפי שאת מתארת מצריכה ברור הן לשלמות הסוגר והן למידת התפקוד וכח הכיווץ שהשריר מסוגל לייצר. לעיתים נזק לסוגר פי הטבעת עלול לקרות במהלך לידה ולבוא לידי ביטוי קליני בדמות דליפת צואה רק שנים אחר כך. ניתן לטפל במצב בדרכים שונות החל בשינויים בתזונה, תרגילים לחיזוק שרירי הסוגר, טיפולים המכוונים לשפר את הבקרה העצבית על פעולת הסוגר ועוד. לעיתים אף אין מנוס מתיקון ניתוחי. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן