צניחת רצפת אגן?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/06/2011 | 14:38 | מאת: מודאגת

שלום. אני כמעט חודשיים אחרי לידה. לידה רגילה שהסתיימה בואקום (כולל אפיזיוטומה). עד היום ישנה בריחת שתן לעיתים (אחת לכמה ימים). יש לי כאב קבוע שלעיתים מתחזק בפתח השופכה של השתן - תחושה שכאילו תקועה לי שם איזה אבן או משהו כזה. כמו כן, התחיל לי פתאום כאב פנימי עמום באזור התפר. האם מדובר על צניחה של רצפת האגן? מה ניתן לעשות? האם בירור אצל רופא נשים יכול להצביע על זה בוודאות? אשמח לעזרה

שלום לך ומזל טוב, בריחת שתן שהחלה בהריון בד"כ תחלוף או תשתפר מאד במהלך השבועות שלאחר הלידה. בהקשר זה מומלץ לפנות לפיזיותרפיה לרצפת האגן, שרות שקיים במרבית קופות החולים ובתי החולים בארץ. לגבי הכאבים השונים אכן יש צורך בבדיקת רופא נשים או אורוגינקולוג וכדאי גם לבצע בדיקת שתן (כללית + תרבית) כדי לשלול דלקת בשלפוחית. התאור שלך אינו מרמז על צניחה בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן