בקע טבורי בהריון, שיקום רצפת אגן וסגירת ההפרדות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

01/07/2016 | 18:14 | מאת: NATALI

היי, אני בת 27, בהריון הראשון שלי, שבוע 25.. אדם אתלטי מאוד שמתאמן 5 פעמים בשבוע כחלק מאורח חיים של שנים וגם מאמנת אישית. בחודשיים\שלושה האחרונים התחלתי לראותי מעין רווח בבטן שלי כשאני מתאמנת- לדוג' קפיצות-כמו פס רחב אנכי משרירי הרקטוס העליונים עד הטבור. כמו כן ברגע שהתחלתי לעשות תרגילים מסויימים ראיתי כמו משולש או כדור יוצאים החוצה וזה ממש מלחיץ אותי. עשיתי קצת מחקר ובדיקה עצמית וגיליתי שיש לי הפרדות שרירי הבטן ברמה בינונית- רוחב של שתיים וחצי אצבעות מעל הטבור. העניין הוא שלמרות שהפסקתי לעשות את התרגילים שמחמירים את ההפרדות והתחלתי לעבוד קצת על רצפת האגן-אני עדיין רואה את זה יוצא החוצה!! אני מפחדת שאחרי הלידה יהיה י חור ענק בבטן! שמעתי על מקרים חמורים שבהם האברים יכולים להציץ החוצה! כמו כן-כשהייתי בת שש עשיתי ניתוח לבקע טבורי שהיה לי. האם זה יכול להיות שילוב של השניים ושזה חזר?? אשמח שתרגיעו אותי ואודה להפנייה לפיזיותרפיסטית המתמחה ברצפת אגן באוזר באר שבע שעובדת עם כללית. תודה רבה :)

נטלי שלום, היפרדות שרירי דופן הבטן אינה מטופלת במסגרת מקצוע האורוגינקולוגיה אשר עוסק באופן ספיציפי בבעיות הקשורות במבנה ובתפקוד רצפת האגן. מציע שלאחר הלידה ובתום משכב הלידה (ששה שבועות לאחר הלידה) תפני להערכת מצב ולטיפול במידה שתחושי שהמצב לא שב לקדמותו. בברכה

23/07/2016 | 00:51 | מאת: רינה

בקשי הפנייה מרופא המשפחה לפיזיותרפיה ש ריצת האגן. ליאת אלון מעולה. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן