ניתוח צניחת שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/11/2020 | 07:24 | מאת: רוית

שלום ד"ר, ביקרתי אצל שני רופאים עקב צניחת שלפוחית השתן, מדובר בבלט שאני חשה. מדובר בדרגה 2-3, הרופא הראשון הציע ניתוח בשיטה הלפקוסקופית והרופא השני הציע ניתוח ואגינאלי. מהו הניתוח העדיף ? תודה מראש

רוית שלום, אפשרויות הטיפול בצניחת אברי האגן אכן מגוונות וכוללות הן טיפול שאינו ניתוחי (לדוגמא תומכן נרתיקי) והן טיפול ניתוחי, בין אם בגישה וגינלית ובין אם לפרוסקופית/ רובוטית. לכל גישה יתרונות וחסרונות וחשוב לשקלל את מירב השיקולים בעת בחירת אופן הטיפול, לרבות גיל המטופלת, האם השלימה את תכנון הילודה, מחלות רקע במידה שישנן, הסטוריה כירורגית (ניתוחים קודמים שעברה בבטן או באגן), משלח יד ותחביבים (לדוגמה האם עובדת בעבודה שמרביתה בישיבה מול מחשב או עבודה הכרוכה בפעילות פיזית מאומצת), האם פעילה מינית וכן מרכיבי הצניחה ומידת החומרה של כל אחד מהמדורים המעורבים בה ומעל לכל כמובן העדפותיה של המטופלת עצמה במידה שקיימות. חשוב שהצוות המנתח יהיה מיומן בכל אחת מהגישות האפשריות על מנת שיוכל להתאים באופן מיטבי את הפתרון המוצע לסיטואציה הקלינית הספיציפית העומדת בפניו כיוון שאין אשה אחת דומה לאחרת. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן