אין שיפור אחרי ניתוח לכריתת רחם והרמת ריצפת אגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

01/11/2020 | 07:33 | מאת: סופי

שלום, לפני כשנה עברתי ניתוח להרמת ריצפת אגן עם רשת וכריתת רחם, בעקבות רקטוצלה וצניחה גדולה. לא היו לי יציאות , רק לתוך הרקטום וניקוי ידני. אני שנה לאחר ניתוח והמצב רק החמיר. עברתי מונומנטריה, איבחנו בעיה בהתרוקנות ומאכילים אותי במשלשלים. עדיין נעזרת ביד. וחיה בגועל נפש מעצמי.חיה עם כאבי בטן תמידיים. לדעתי הבעיה היא עדיין בריצפת האגן, אשמח לשמוע לדעתך. אני בת 65 בריאה ופעילה ספורטיבית. אבל מיואשת מאד תודה רבה

סופי שלום, כדאי לראות מה בדיוק נעשה בניתוח. קושי ביציאות עקב רקטוצלה בד"כ משתפר במידה ניכרת בעקבות תיקון הצניחה. ממליץ: 1. לבצע בדיקת הדמיה שנקראת פרוקטו-דפקוגרפיה כדי לברר מה הסיבה להפרעה ביציאות. 2. לגשת להערכה נוספת ע"י מומחה מתחום רצפת האגן עם תוצאות הבדיקה על מנת להציע טיפול מותאם. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

02/11/2020 | 13:09 | מאת: סופי

שלום ותודה על תשובתך. מי אמור לתת לי הפנייה לבדיקה הנ״ל המנתח שלי ? או רופא הגסטרו? שקלתי סגירת נרתיק מוחלטת שאולי תעזור, עם הכרוך בכך. תודה לך מקרה לב, סופי

רופא המשפחה יכול לתת הפניה. איני רואה כיצד סגירת הנרתיק תועיל לבעיית ההתרוקנות ובוודאי שאינה מהווה פתרון מקובל בגיל 65. אל ייאוש, אני בטוח שניתן לסייע. ד"ר בני פיינר

06/11/2020 | 18:24 | מאת: סופי

שלום וסליחה שאני פונה שוב. בעקבות עצתך הלכתי למנתח שלי, מסתבר שהניתוח תקין הרשת במקומה, אבל יש שוב רקטוצלה דרגה 2 שניתן לתקנה בניתוח קל. להתייעץ שוב עם הגסטרואנטרנולוג. שאלתי היא איך הניתוח תקין ויש שוב רקטוצלה והטם יש תועלת בניתוח חוזר ? האם יש אפשרות להגיע להתייעצות איתך דרך כללית מושלם ? תודה מראש, מיואשת

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן