צניחה חוזרת של שלפוחית השתן וקירות הנרתיק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

07/10/2020 | 19:15 | מאת: מיה

שלום, אני בת 40, לפני שנתיים עשיתי ניתוח דרך הנרתיק עם רשת להרמה של שלפוחית וקירות הנרתיק. היום אני מתחילה להרגיש צניחה חוזרת אינני מעוננית בניתוח נוסף האם אפשר לחיות ולהסתדר עם זה לשים את התומכן ולעשות פיזותרפיהבמקביל ? למי עליי לפנות בשביל להתאים את התומכן? תודה רבה על המענה

מיה שלום, נתחיל בסוף. בהחלט אפשר להשתמש בתומכן ולעשות פיזיותרפיה במקביל. התאמת תומכן מתבצעת בד"כ במרפאה ע"י רופאים מתחום האורוגינקולוגיה. לאחר מכן רוכשים את התומכן בהתאם לסוג ולגודל שנבחרו ומתחילים להשתמש בו. בנוגע לניתוח שעברת, כיום בהמלצת איגוד ה-FDA האמריקאי (מאז אפריל 2019 למען הדיוק), מומלץ להימנע מהשמת רשת דרך הנרתיק לצורך טיפול בצניחת אברי האגן עקב שכיחות גבוהה יותר של בעיות לרבות חשיפה של הרשת מבעד לדופן הנרתיק, חדירה לאברים סמוכים ותסמיני כאב תנוחתי או כאב ביחסי מין. בנשים צעירות כפי שאת, אני רואה יתרון בגישה הניתוחית הלפרוסקופית / רובוטית (דרך פתחים זעירים בדופן הבטן). בגישה הזו, שכיחות הסיבוכים הללו באופן ספיציפי קטנה בהרבה ותוצאת הניתוח מבחינת התמיכה באברי האגן על פי רוב מצויינת. השימוש בתומכן אכן מפחית את תסמיני הצניחה אך מצריך תחזוקה שוטפת קבועה (להוציא, לשטוף ולהחזיר) ונשים צעירות הסובלות מצניחת אברי האגן לאחר לידה או לידות לעיתים אינן רואות באפשרות זו פתרון 'נחשק'. בכל מקרה ממליץ לפנות לייעוץ מקיף במטרה לשמוע את כל האפשרויות ולבחור איזו מביניהן המתאימה ביותר עבורך ותואמת את העדפותיך. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן