הסרת ציסטה ברתולין

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

02/09/2020 | 02:01 | מאת: ציסטה ברתולין

שלום, אני סובלת ממקרים חוזרים של ציסטה ברתולין שהיא בעצם דלקתית ונפוחה וכאבים עזים! פעמיים ניקזו ושאר הפעמים לקחתי אנטיביוטיקה. לפי ההבחנה בבית החולים הציעו לי להסיר את הבלוטה. השאלה שלי מה הסיכונים הנלווים להסרה? והאם זה יפגע בהריון עתידי?! (אני רווקה ללא ילדים). כששאלתי את הרופא לגבי הסרה הוא אמר בגלל שאין לי עדיין ילדים לא מומלץ להסיר אותה, אבל מה אני עושה במקרים חוזרים?! ממש מתוסכלת זה כבר פעם חמישית שחזר! חייבת עזרה דחוף דחוף !!!!!!

שלום, הסיכונים בהסרת הציסטה / בלוטה אינם שונים מהותית מהסיכונים שבניקוז המורסה וכוללים זיהום מקומי, היווצרות שטף דם שייספג בהמשך, כאב שבמרבית המקרים חולף מעצמו. לא צפוייה לכך השפעה על הריון או לידה בעתיד. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן