בעיות במתן שתן עד הסוף, אייך לטפל?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

20/07/2020 | 19:23 | מאת: אור

שלום, יש לי בעיה במתן שתן עד הסוף, גם כשאני מסיימת אני מרגישה שיש עוד להוציא, וגם מלא פעמים חוזרת לשירותים מיד אחרי שיוצאת, מה יכולה להיות הבעיה? האם מדובר ברצפת אגן חלשה? מעולם לא ילדתי. האם תרגילי קיגל יכולים לעזור?

אור שלום, יתכנו סיבות רבות לריקון בלתי מלא של שלפוחית השתן לרבות סיבות חסימתיות או תת-פעילות של שריר הדטרוזור שבמעטפת השלפוחית. כמו כן, לא נדיר שתכיפות במתן השתן (תחושת צורך לתת שתן לעיתים קרובות) מתפרש בטעות כריקון בלתי מלא. מומלץ לפנות להערכה ע"י אורוגינקולוג/ית לצורך הערכה, מדידת שארית לאחר התרוקנות ושקילת הצורך בבדיקת אורודינמיקה. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן