מאמץ והרמת משקל לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

12/07/2020 | 20:58 | מאת: חיה ג

הי! רציתי לדעת מה קורה אם מתאמצים ומרימים משאות כבדים לאחר ניתוח? זה חשוב לי לדעת. אני אחרי 3 ניתוחים בשחלה. תודה

חיה שלום, תלוי באיזה ניתוח מדובר. ניתוח בשחלה בד"כ אינו קשור במאמץ והרמת משאות, פרט לכך שכמו לאחר כל ניתוח נדרשת תקופת החלמה לגוף שבמהלכה יתכנו כאבים או אי נוחות בבטן התחתונה וחולשה מסויימת. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

13/07/2020 | 19:20 | מאת: חיה ג

כהמשך לשאלה הקודמת- בשחרור נתנו לי הוראות לא להתאמץ ולא להרים משאות במשך 6 שבועות לאחר 2 ניתוחים לפרוסקופיים בשחלה להוצאת ציסטה גדולה מאוד ולעצירת דימום- באותו יום. רציתי לדעת עד כמה זה הכרחי ומה נגרם מאי שמירה על ההוראות. תודה

ככל הנראה הסיבה להנחיה היא גם על מנת למנוע ממך כאב ואי נוחות העלולים להיות תוצאה של פעילות מאומצת זמן קצר לאחר הניתוחים וכן חשש מהתחדשות הדימום בחלל הבטן שעלול להוביל למצב מסוכן. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן