דלקת בשתן וחוסר התרוקנות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

01/07/2020 | 19:04 | מאת: גל

שלום ד"ר לפני כשלושה שבועות התחלתי להרגיש שיש לי יותר פיפי אך לא יחסתי לזה יותר מידי חשיבות,לא היו כאבים או צריבות, ומעולם לא היתה לי דלקת בשתן (בת 30+2) שבוע לאחר מכן כבר התחלתי ממש לסבול מהרגשה של פיפי ישר אחרי אני מסיימת,כאילו יש עוד טיפות שתקועות ואני לא מצליחה להוציא ודחיפות ותכיפות בשתן,עם טיפה טיפה צריבה לא רצינית, הלכתי לביקור רופא שם עשיתי בדיקת סטיק שיצאה עפ ליקוציטים 500, הרופא נתן לי ציפרודקס 500 וסידורל, היתה הקלה ליום יומיים כנראה עקב הסידורל, אך כל התחושות חזרו,לא הספקתי לעשות תרבית כי אמרו לי לא לעשות עם השפעת אנטיביוטיקה,הייתי שוב אצל הרופא שנתן לי את האנטיביוטיקה באבקה החד פעמית, אתמול לקחתי בלילה וכרגע עדיין שום הבדל, סידורל מקל ממש מעט, הפיפי יוצא לעיתים בזרם נורמלי אך לרוב יש לי כל פעם רק קצת,זרם חלש והרגשה שיש לי כל הזמן פיפי ושתמיד נשארת לי טיפה איך שאני מסיימת..מה עלי לעשות?

גל שלום, לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי מומלץ להמתין מספר ימים ואז לבצע בדיקת שתן לכללית + תרבית ובדיקת שתן ל-STD. במידה שהתוצאה מצביעה על זיהום חיידקי רופא המשפחה יוכל לרשום לך טיפול אנטיביוטי. במידה שהבדיקות תצאנה תקינות, מומלץ לפנות לייעוץ רופא אורולוג או אורוגינקולוג (רופא נשים המטפל בבעיות מתחום רצפת האגן). בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן