אולטרסאונד טרנסרקטלי ומונומטריה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

07/06/2020 | 23:59 | מאת: שני

שלום, בשבוע 21. הופנתי לעשות אולטרסאונד טרנסרקטלי ומונומטריה של האנוס לאור קרע דרגה 3 בלידה קודמת. נמסר לי שכל בדיקה מחייבת בין 2-3 חוקנים כהכנה לקראת הבדיקה. הבדיקות יבוצעו בימים שונים, כלומר אצטרך לעשות את זה פעמיים. כרגע יש לי רק תור לאולטרסאונד טרנסרקטלי (נעשים 2 חוקנים בחצי שעה) וזה יהיה בשבוע 22 להריון. האם זה בסדר לעשות כזו כמות של חוקנים או שזה עלול להוביל לצירים או לידה? מה אפשר לעשות? אני ממש בלחץ...

שלום שני, ככלל היה עדיף לבצע את הבירור לפני ההריון הנוכחי מאשר במהלכו. בנוסף, שבוע 22 הינו בעייתי כיוון שמתקרב לגבול החיות (24 שב') ועדיף לבצע הליכים פולשניים אם כבר בשבוע מתקדם יותר (סביב 32), אז הנזק הפוטנציאלי במקרה של לידה מוקדמת קטן יותר באופן יחסי. יחד עם זאת הבדיקות לכשעצמן אינן נחשבות ככאלו המעלות את הסיכון ללידה מוקדמת ככל הידוע. לגבי האולטרהסאונד ניתן לחילופין כיוון שאת בהריון לבצע אולטרהסאונד טרנס-פרינאלי כלומר חיצוני. בדיקה כזו אינה מצריכה חוקן כלל ויכולה לתת אינפורמציה סה"כ טובה על שלמות סוגרי פי הטבעת. הבדיקה מבוצעת בחלק מיחידות האולטרהסאונד הגינקולוגי (לדוגמא בשיבא). בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

10/06/2020 | 22:04 | מאת: שני

לצערי לא נאמר לי להיבדק אחרי הלידה ולכן לא ידעתי בכלל שיש בעיה... אם אני אבצע רק את האולטרסאונד הפרינאלי בלבד זה יוכל לתת לי תמונה מספיק אמינה על המצב? ושאלה נוספת- אם ימצא בבדיקה הפרינאלית שיש פגיעה כלשהי, האם על סמך בדיקה זו ניתן להחליט/לאשר ניתוח קיסרי או שבכל מקרה אצטרך לבצע אחר כך את המונומטריה והtrus כדי לאשר ממצאים? תודה על העזרה שלך

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן