ניתוח שני באיברי רצפת האגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

30/05/2020 | 11:52 | מאת: תמרה

שלום רב בגיל 64, עברתי ניתוח בעקבות בריחת שתן, צניחת הנרתיק והרקטום בשלב 2, הרחם נשאר וחוזק. לאחר כשנה התברר ששוב יש לי צניחה באותו שלב, אך ללא בריחת שתן. לאחרונה התברר שיש לי טחורים, אם כי אינני מרגישה או סובלת מזה. היום אני בת 67 וכל החיים עוד לפני ושאלתי היא: מה לעשות כעת? האם לעבור ניתוח שני? האם ניתן לשפר את המצב? אשמח לתגובה בברכה תמרה

תמרה שלום, קשה לענות על רגל אחת. חשוב שתעברי הערכה יסודית על מנת להבין מהם המדורים שמעורבים כרגע בצניחה ובאיזו מידת חומרה. כמובן שקיימת גם האפשרות לטיפול ללא ניתוח ע"י תומכן (פסרי) נרתיקי. יחד עם זה במצבים כאלה כדאי לשקול ניתוח בגישה שונה מזו שבוצעה (לדוגמה אם הניתוח המקורי בוצע בגישה נרתיקית יתכן שהפעם יהיה נכון לבצע תיקון בלפרוסקופיה - דרך פתחים קטנים בדופן הבטן). בקיצור בשלב ראשון נחוצה הערכה טובה של המצב ובהתאם לכך לתכנן את הפתרון המיטבי יחד איתך ותוך התחשבות בהעדפותיך. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן