דיברטיקולה במערכת השתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

14/05/2020 | 21:35 | מאת: דנה

5 חודשים אחרי לידה שלישית, עם גוש נוקשה (כ3 ס"מ) בפתח הנרתיק, לדעתי הוא שם כבר שנים ואחרי הלידה הוא פשוט "ירד למטה"מעבר לפן האסטתי אין שום תסמינים (הייתי בטוחה שמדובר בצניחת אברי אגן שמחמירה מלידה ללידה) רופאה אורוגניקולוגית הפנתה אותי ל MRI. אשמח לדעת מה הסבירות שגוש נוקשה ללא תסמינים יכול להיות סעיף בשתן כי קראתי שסעיף אמור להיות רך ולהכיל נוזלים.. ועלתה גם אפשרות של ציסטה אבל מצאתי שום מידע על ציסטה כזו.. מה זה יכול להיות לדעתך? האם זה יכול להיות מסוכן? חשוב לי לציין שבכל הבדיקות בהריון האחרון ולאורך השנים אף רופא לא הסב את תשומת ליבי לדבר ולכן לא יחסתי לכך כל חשיבות.. תודה!

דנה שלום, אכן סעיף שופכתי הינו על פי רב ממצא רך, כך גם לגבי ציסטה פרא-שופכתית. קשה על פי התיאור להבין בדיוק במה המדובר. אני מסכים שהדרך הנכונה להתקדם היא אכן בדיקה גופנית יסודית ובהמשך בדיקת הדמייה כגון MRI +/- ציסטוסקופיה (בדיקה אנדוסקופית של כיס השתן והשופכה במטרה לזהות אם קיים פתח בשופכה שיתכן כי מתחבר לחלל הדיברטיקולה). תיאורטית יתכן כי מדובר בדיברטיקולה שבתוכה נוצרה אבן ומכאן המרקם הנוקשה אבל כאמור זו רק השערה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן