Us תרגום אחרי לידה מזעזעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/03/2020 | 10:58 | מאת: ענת

מה אומר המשפט הבא? וכיצד ישפיע לי על החיים והאם אני אוכל להכנס שוב להריון? קצת רקע אחרי קרע 3a חוסר בשריר eas בעובי חלקי של 111 מעלות משעה 9.5 ועד 13.5 עד כמה פיזיותרפיה תוכל לעזור לי?

05/03/2020 | 10:59 | מאת: ענת

bilateral avulsion defect mild ballooning . זה המשפט תודה

ענת שלום, במלל שציטטת יש שני ממצאים: 1. חסר ברציפות הסוגר החיצוני של פי הטבעת שגודלו כגודל גזרה (מתוך מעגל) בת מעל 90 מעלות. חסר כזה עלול (לא בהכרח) להתבטא בקושי בשליטה בצואה בייחוד כאשר מופיע צורך דחוף לרוקן את המעי ויש צורך להפעיל את השריר באופן רצוני על מנת להימנע מבריחה. 2. קרע דו צדדי בשרירי רצפת האגן בנקודת החיבור לעצמות האגן. חשוב להבין שאלה ממצאי הדמיה אבל לא בהכרח מעידים על המצב הקליני או על הסבירות להחמרה בעתיד שתתבטא בתסמינים. חשוב מאד לעבור הערכה קלינית ע"י רופא אורוגינקולוג כדי לדון במצב כעת ובמשמעויות לעתיד ובמידה שנחוץ גם על דרכי טיפול. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

06/03/2020 | 19:58 | מאת: ענת

תודה על התשובה. האם צריכה להיות בעיה בכניסה ובאחזקת הריון בעקבות הקרעים ברצפת אגן? וצדקת בול באופן שאני צריכה לכווץ את השריר לשם שלא יברח. האם אפשר לשפר את זה? עם פיזיותרפיה?

לא אמורה להיות בעייה להרות או להחזיק הריון. אבל לאור קרע בדרגה 3 עם חסר ניכר בשלמות הסוגר החיצוני כדאי שהלידה הבאה תהיה בניתוח קיסרי אלקטיבי. ושוב, על כך ועוד מומלץ לפנות לייעוץ אורוגינקולוגי מסודר. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן