צניחת איברים באגן לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

17/02/2020 | 11:42 | מאת: מתייעצת

שלום וברכה, אני בת 38 ונכנסתי להריון שישי עם אבחנה של אורוגניקולוג לרקטוצלה וציסטוצלה בדרגה 2. לפני ההריון סבלתי בעיקר מאי היכולת להתפנות (צואה), ברמה שגרמה לי לפיסורה וטחורים... נקבע לי תור למעקב ולקבלת החלטה לעניין ניתוח הצניחה לחודש 06/2020. במטרה שיתקיים לאחר משכב הלידה. כיום אני שבועיים לאחר לידה, אבל חוששת מאד שהלידה גרמה להחמרה רצינית במצבי. אני יכולה לראות בברור ששלפוחית השתן צנחה וגם דופן הרקטום בולט יותר. אולי גם הרחם צנח? המצב הכי חמור הוא שאני ממש לא יכולה להתפנות לבד, השתמשתי פעמיים בגליצרין, שעזר לעודד את היציאה, אבל ההתרוקנות הייתה מלווה בכאבי תופת והכמות שיצאה בשתי הפעמים הייתה ממש חריגה. אני מאד מפוחדת וחוששת להשאר במצב הזה עוד 4 חודשים עד התור שנקבע לי. זה לא מסוכן?? אשמח לקבל את חוות דעתך. תודה

שלום לך ומזל טוב ללידתך. כפי שאת מתארת את המצב וגם לאור החרדה שאת נתונה בה אינני רואה שום הצדקה להמתין עד חודש יוני. בהחלט ניתן וכדאי לעשות הערכה ראשונית בטווח הקרוב ולתכנן את הטיפול בנחוץ. נכון שככלל רצוי להימנע מהתערבות ניתוחית בתקופת משכב הלידה (ששה שבועות) אבל בהחלט ניתן לבדוק ולקבל תמונת מצב עדכנית שתהווה בסיס לתכנית הטיפול. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן