אני לא יודעת אם כאן המקום לשאול ..

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

28/12/2019 | 23:12 | מאת: אני

שלום . רציתי לשאול . קראתי שהניתוח המתאים להתפשלות אנרקוטלית זה ניתוח סטאר. אך האם הניתוח החלופי שלו זה ניתוח לכריתה חלקית של הרקטום? (אני סובלת גם מרקטוצלה...)ואני רוצה טיפול שיהיה באחוז גבוה ולא יחזור.אנמ צעירה בת 30.

שלום לך, בנוגע להתפשלות או בלועזית Intussusception, כדאי להפנות את השאלה לפורום העוסק בכירורגיה של המעי הגס והרקטום. רקטוצלה לעומת זאת הוא מצב שכיח בקרב נשים אשר חוו לידה נרתיקית, ובו החלק הסופי של הרקטום נדחף לכיוון הנרתיק מבעד לאזור מוחלש שבמחיצה בין הרקטום לבין הנרתיק (הספטום הרקטו-וגינלי). הדרך היעילה ביותר לתקן מצב זה, כפי שהודגם בעבודות מחקר, היא תיקון דרך הנרתיק (קרוי גם קולפורפיה). בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן