פיזיטרפיה לרצפת אגן האם באופן קבוע-

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/10/2019 | 23:41 | מאת: אני

לפניי שעושים ניתוח רקטוצלה. דורשים לעבור פיזיוטרפיה ? אובחנצי עם רקטוצלה ברמה בינונית. קראתי שהתועלת ברמה כזו מפיזיוטרפיה מאד נמוכה . אז למה עליי לעבור קודם אתה פיזיוטרפיה ?

שלום לך, אין שום כלל שמחייב פיזיותרפיה לפני טיפול ניתוחי. יש מצבים שבהם פיזיותרפיה לרצפת האגן עשוייה בהחלט להועיל ולעיתים אף משלבים פיזיותרפיה לפני ו/או אחרי ניתוח כטיפול משלים. אבל זו לחלוטין בחירה של המטופלת האם לפנות לטיפול שמרני או לתיקון כירורגי וכשמדובר ברקטוצלה סימפטומטי בדרגה בינונית בהחלט צפוי שתיקון כירורגי צפוי לשפר מאד את מצבך. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן