קרע דרגה 3a לידה ראשונה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

16/10/2019 | 23:58 | מאת: לורין

שלום עברו 3 שבועות מהלידה. ראשונה. כרגע מרגישה עדין כאב חזק, כאב בינוני, גרד, ולחצים באזור החיץ. 1. האם זה סביר ? אני צריכה שרופא יראה אותי? 2. עד מתי לקחת מרככי צואה ? 3. האם מותר לי ללחוץ כאשר אני מתפנה בשירותים? היצאות הפכו לקשות ממש. ואני לוקחת מרככי צואה.

לורין שלום ומזל טוב, 1. בתקופת ההחלמה יתכן כאב ברמות שונות באזור החיץ. במידה שהכאב מחמיר או שאינו משתפר עם הזמן, כדאי בהחלט להיבדק. 2. במידה שעדיין היציאות קשות מומלץ להמשיך ליטול מרככי צואה ואולי אף להעלות את המינון על מנת להימנע מלחץ רב באזור התיקון עקב עצירות. ניתן להמשיך עד מועד הביקורת המתוכננת (מומלץ כרוטינה להיבדק לאחר כששה שבועות מהלידה). 3. ראי תשובה לסעיף הקודם. מותר ללחוץ כשזה נחוץ אבל טוב להימנע במידת האפשר מלחץ אקססיבי. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן