רירית מרובה בת 51 שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

10/10/2019 | 20:13 | מאת: אורית

שלום רב, בת 51 . ללא וסת שנה. לאחרונה מדממת מזה כחודש וחצי. לאחר בדיקה גניקולוגית התגלתה רירית בגודל 9.6. הופנתי לביופסיה. 1. האם קיים קשר בן מדבקת אבואל ( הורמנים) לגודל הרירית ? 2. האם יש טיפול להקטנת הרירית ? ( ללא קשר לביופסיה) 3. מה הסיבה לגודל רירית בגיל זה

אורית שלום, 1. מדבקות האוורל הניתנות ברצף לנשים שלא עברו כריתת רחם מכילות הן אסטרוגן והן פרוגסטרון. תפקיד הפרוגסטרון לשמור על רירית רחם יציבה ולא מדממת ולהגן עליה מפני שינויים אשר משרה האסטרוגן לאורך זמן. 2. אין טיפול המכוון להקטנת הרירית אבל שימוש בהתקן תוך רחמי מסוג מירנה (לא כאמצעי מניעה אלא כמקור קבוע להפרשת פרוגסטרון בתוך הרחם) יכול לסייע בייצוב הרירית ולאפשר מגוון רחב יותר של טיפולים הורמונליים חלופיים. 3. יתכנו סיבות שונות, מרביתן לא מדאיגות כלל, אך חשוב לבצע את הביופסיה כדי לשלול מצבים טרום ממאירים (שכיחותם נמוכה אבל חשוב לשלול). 4. הפורום הזה נועד לדיון בבעיות מתחום רצפת האגן בלבד, אז להבא נא להפנות את שאלותיך בנושא רירית הרחם והדימום לפורום העוסק בגינקולוגיה כללית או גיל המעבר. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן