דליפת שתן - טיפול ללא ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

01/09/2019 | 13:16 | מאת: יעל

אני סובלת מדליפת שתן במאמץ, בעיקר בעת שיעול או צחוק. המליצו לי על ניתוח TVT אך כרגע אני לא מעונינת בפעולה פולשנית. ישנם טיפולים במיכשור שרציתי לשאול על יעילותם: 1. "הכסא" בשם EMSella 2. מכשיר לשימוש ביתי ELVIE 3. מכשיר נוסף לשימוש ביתי ELISE. מה היעילות של אלה (אם בכלל)? בתודה רבה!

יעל שלום, הטיפולים שהזכרת מוכרים אך לא קיימת לגביהם עדות מחקרית טובה ממחקרים איכותיים בנוגע ליעילותם או לבטיחות הטיפול בהם. הרפואה כיום בעידן הקרוי Evidence based medicine כלומר המלצות רפואיות ראוי שיתקבלו על סמך מידע מחקרי מוכח. בנוסף לניתוח TVT (שהינו ניתוח זעיר פולשני) עם תוצאות מצויינות, קיימים טיפולים נוספים שיעילותם ובטיחותם נבדקה והוכחה כדוגמת עיבוי סוגר השופכה ע"י הזרקת Bulking agents - פעולה קצרה שאינה ניתוח ואינה מצריכה אשפוז או חופשת מחלה. יעילות ע"ס מחקרים סביב 70-80% בדליפת שתן במאמץ. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן