בדיקה גניקולוגית שבוע לאחר tvt

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

04/08/2019 | 16:12 | מאת: אפי

שלום רב, בת 42, כשבוע לאחר ניתוח tvt ותיקון קירות נרתיק, בסהכ החלמה טובה, אין בעיה בהתרוקנות וביציאות, עשיתי תמועה לא טובה והרגשתי כאבים עזים במפשעה, ניגשתי בלילה למיון ונערכה לי בדיקה גניקולוגית כולל החדרת האצבע לנרתיק, כיממה לאחר מכן, תחושה של דחיפות במתן שתן, האם הבדיקה הגניקולוגית הפולשנית פגעה בתוצאות הניתוח, הרי רצוי להמנע מקיום יחסי מין, אני חוששת שפגעתי בתוצאת הניתוח...

אפי שלום, אין זה סביר שהבדיקה שבוצעה פגעה בתוצאות הניתוח, ודחיפות במתן השתן עלולה להתרחש בכ-15% לאחר ניתוח להשמת סרט תת-שופכתי (TVT). במרבית המקרים דועכת מעצמה עם הזמן. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן