צניחה רקטוצלה דרגה 2 אחרי 3 לידות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

06/05/2019 | 23:50 | מאת: לי

שלום דר אני צעירה בריאה בדרכ לאחר 3 לידות טבעיות . אובחנה רקטוצלה דרגה 2 היא באה לידי ביטוי בהתפנות צאיה בעזרת אצבע במקרה של עצירות ושאין עצירות סופרלס והרבה מים מקלים על התהליך שיהיה באופן רגיל. בכל מקרה כרגע מונעים הריון כבר מעל שנה האם ישנה מניעה במקרה שלי להתעבר בהמשך ? האם זה יכול להזיק או להחמיר ? האם טיפול ברקטוצלה הוא רק שמרני ולא יכול להעלים את התופעה ? טופלתי בביופיבק ופילאטיס שקצת עזר . אשמח לתשובתך המפורטת תודה רבה

לי שלום, אין שום הצדקה שכאשה צעירה ובריאה תזדקקי למניפולציה ע"י אצבע כדי לעשות קקי (סליחה על הלשון הישירה). כמובן שיש צורך לבדוק ולהיווכח באופן מדוייק יותר בבעייה ובמידת חומרתה אבל על פי רוב הפרעה בריקון המעי על רקע צניחה במדור האחורי (רקטוצלה) ניתנת פתרון על ידי תיקון דופן הנרתיק (קולפורפיה) בה מבוצע חיזוק באמצעות תפירה של רקמת החיבור המפרידה בין הנרתיק לבין הרקטום. טיפול שמרני לבד עלול לא להספיק. המצב שאת מתארת אינו מפריע להתעברות ואין מניעה להריון נוסף. כך או כך (עם לידה נוספת או בלעדיה) ללא טיפול המצב עלול להחמיר עם הזמן. מומלץ לבצע הערכה ע"י רופא אורוגינקולוג ולדון בפירוט באפשרויות בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

07/05/2019 | 20:29 | מאת: לי

תודה רבה על התשובה ! האם טיפול ברקטוצלה הוא רק על ידי ניתוח ? הייתי אצל אורגניקולוגית אמרה לשתות הרבה מים למנוע הריון ולהשתמש בסופרלס + פיזיוטרפיה. נניח שהטיפוח הוא ניתוחי האם הניתוח הנ"ל יכול למנוע ממני ללדת באופן טבעי ? או שעדיף לחכות עד סוף הלידות ואז לעשותו ? לידה משפיעה על האפקטיביות שלו ? האם אתה מכיר רופאה מאיזור ירושלים או מרכז שעוסקת בזה ואולי תהיה יותר מומחית ? תודה רבה .

רקטוצלה כפי שאת מתארת אשר מצריך שימוש באצבע על מנת להשלים צאייה בד"כ מצריך בסופו של דבר פתרון כירורגי. עקרונית עדיף לבצע את הניתוח לאחר השלמת תכנית הילודה כיוון שלידה נרתיקית נוספת לאחר הניתוח עלולה לפגוע בתוצאה שהושגה. לגבי המלצות לרופא / רופאה, לתחושתי הפורום איננו במה הולמת להמלצות אישיות בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן