Mri dynaiccccccccccccc

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

13/04/2019 | 18:59 | מאת: נירית

שלום דר ידוע לך אם בקרוב תיכנס לארץ בדיקת mri דינמי לבדיקת צניחות? אינני מעונינת בדפקוגרפיה בגלל הקרינה ובאולטרסאונד לא רואים טוב בגלל מנח השכיבה תודה

נירית שלום, האבחנה של צניחת אברי האגן היא בראש ובראשונה קלינית. בדיקות העזר (אולטרהסאונד או MRI) יכולות להוסיף עוד מידע אבל האבחנה וההחלטה על טיפול מבוססות על אנמנזה (שאילת שאלות ספיציפיות בנוגע לתסמינים) ובדיקה גופנית מכוונת. בארץ אנחנו לא מרבים להעזר ב-MRI לנושא זה בעיקר עקב זמינות הבדיקה אך במידת הצורך ניתן להפנות. כאמור אין בכך תחליף לבדיקה הקלינית ע"י רופא מתחום האורוגינקולוגיה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן