בריחת שתן ......................

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/12/2018 | 22:46 | מאת: אנה

שלום רב אני בת 34 לפני בערך חודשיים התחילה לי בריחת שתן התחילה כשאני משתעלת ..ולפעמיים אני משתעלת ואין בריחת שתן לאחרונה הייתה לי בריחת שתן גם בלי שיעול פעם או שניים ...עברתי בדיקה אצל הרופא אבל הייתה בדיקה קצרה שרק ביקש ממ ני להשתעל ואז אמר שרואים שיש צניחה קלה בשלפוחית ועדיף לעשות ניתוח TVT האם בדיקה שעברתי מספיקה להחליט שאני צריכה ניתוח ?

אנה שלום, בגיל 34 לא בהכרח הייתי בוחר בניתוח כדרך הטיפול הראשונית בבריחת שתן. קיימות כיום דרכים נוספות יעילות ובטוחות אשר בשונה מניתוח אינן משליכות על אפשרות להריון ולידה עתידיים במידה שתהיי מעוניינת בכך. בכל מקרה נדרשת הערכה אורוגינקולוגית מלאה בפרט לאור העובדה שבסימפטומים שאת מתארת יש רמזים לקיום מס' מנגנונים לבריחת שתן שלא לכולם ניתוח מהווה פתרון. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן