האם צניחה אחרי לידה? האם יכול להסתדר?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/11/2018 | 20:26 | מאת: רחל

שלום רב לפני חודש ילדתי בפעם ה-3. 2 הלידות הראשונות ילדתי תינוקות במשקל 2 קילו, הלידות היו מהירות וקלילות, בלידה השלישית התינןק להפתעתי שקל 3.5 קילו מה שהאריך והקשה את שלב הלחיצות. כעת החלמה מהלידה ה-3, היו תפרים שהחלימו, אך מה שמציק לי יותר זה מעין גוש בשר שחוסם את פתח הנרתיק, נבהלתי והלכתי לרופא נשים, הסברתי לו את מה שראיתי לאחר הבדיקה אמר שזה אופייני מאוד ללידה, בדק את הרחם ואמר שהוא במקום ןהכל נראה בסדר, הוא לא רואה משהו חריג והמבנה תקין ומתאים למצב לאחר לידה, רשם לי ציסטולה קל ב דף והפנה אותי לפיזיותרפיה לרצפת אגן כי אני בקשתי לאחר קריאה באינטרנט. בקרוב אתחיל בפיזיותרפיה , אך בהרגשה שלי משהו מרגיש לי מוזר ולא רגיל. לפעמים מרגיש כי יש לי משהו מציק בין הרגליים. האם נורמלי לאחר לידה? יכול להסתדר? יש לציין שאני מניקה.

רחל שלום, בהחלט יתכן שמדובר בצניחת אברי האגן. תופעה זו מתרחשת לעיתים זמן קצר לאחר לידה ובמקרים אחרים מתפתחת בהדרגה במהלך שנים לאחר מכן ואז התסמינים מופיעים בגיל יותר מבוגר. הייתי מציע להיבדק גם ע"י רופא אורוגינקולוג כדי להעריך את המצב במדוייק. פיזיותרפיה עשוייה להועיל במצבים הקלים אך כדאי ראשית לעבור הערכה קלינית ע"י רופא מומחה בתחום על מנת לקבוע אילו מדורים מעורבים בצניחה, באיזו מידת חומרה ומה אופן הטיפול המתאים ביותר. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

26/11/2018 | 15:29 | מאת: רחל

תודה רבה על תשובתך. היכם אתה מקבל לייעוץ? האם דרך הכללית?

מרפאת רצפת האגן - בי"ח הלל יפה (חדרה) דרך מוקד מרפאות חוץ 04-6304252 או מרפאת 'נגה מדיקל' (הרצליה) 054-6557226, 072-3728083

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן