פיזיותרפיה ושיטות טיפול

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

07/11/2018 | 21:36 | מאת: דניאלה

מצאתי פורום ישן בן ענית לנשים בנושא צניחות וכמעט כל תשובה שניה שלך המלצת לניתוח מכיוון שאמרת שתרגילי חיזוק לא מתקנים צניחה,האם אתה עדיין בדיעה זו?

דניאלה שלום, לא זכור לי בדיוק באיזה פורום מדובר (לאורך השנים יצא לי להשתתף בפורומים שונים). בכל אופן הטיפול המיטבי בצניחת אברי האגן תלוי מאד באנטומיה של הצניחה (אלו מדורים מעורבים בה) ובמידת החומרה. ככלל, בדרגות קלות הפיזיותרפיה האורוגניטלית וחיזוק שרירי רצפת האגן מהווה נדבך חשוב מאד בטיפול ואני בהחלט בדעה שהפיזיותרפיה בתחום רפואת האגן צועדת בזרועות שלובות עם הרפואה. בכל המסגרות בהן אני מטפל כיום אני עובד בצמוד לפיזיותרפיסטיות מומחיות בתחום והטיפול המשולב בהחלט מביא תוצאות טובות. עם זאת, במצבים של צניחת אברי האגן בדרגה מתקדמת לעיתים אין די בחיזוק שרירי רצפת האגן (לדוגמא כאשר הרצועות התומכות ברחם במקומו נמתחו ואיבדו את האלסטיות שלהן או כאשר קיימים קרעים בנקודות האחיזה של השרירים לעצמות האגן) ויש צורך בפתרון כירורגי. גם במצבים אלה, לא נדיר שאנו משלבים תיקון ניתוחי יחד עם פיזיותרפיה לפני ו/או אחרי הניתוח על מנת להקנות שיטות עבודה נכונות עם שרירי רצפת האגן (אלה שרירים שהפעלתם אינה נעשית באופן אינטואיטיבי) ושיקום נכון של האזור. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

10/11/2018 | 22:17 | מאת: דניאלה

איך ניתן לדעת אם ישנם קרעים? האם מדובר בקרעים בפסיה?

מדובר הן בקרעים בפסיה והן בשריר. ניתן לזהות לעיתים בבדיקה גופנית ולעיתים בבדיקות דימות מכוונות כגון אולטרהסאונד תלת מימדי של רצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן