לאחר ניתוח רצפת אגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/06/2018 | 17:09 | מאת: תמרה

בת 65. לפני חצי שנה עברתי ניתוח להרמת אברי האגן וקיבוע הרחם לרצועה(ללא הכנסת רשת). אני מרגישה טוב. בתוצאות בדיקת הביקורת רשום: צלקות ניתוחיות תקינות, תמיכה טובה של דפנות הנרתיק והרחם, אבל יש ציסטוצל דרגה 2, צניחת רחם דרגה 2, רקטוצל דרגה 1. מבחן מאמץ שלילי. כוח כיווץ לבטורים 3/5. מה המשמעות של כל זה? הרופא המליץ על פיזיותרפיה. האם זה מספיק? בברכה תמרה

תמרה שלום, משמעות הממצאים כפי שתוארו היא שעל אף הניתוח שעברת עדיין נותרה צניחת איברי האגן בדרגה בינונית (דרגה 2 בסולם מדרג שמגיע עד 4). משמע שתוצאת הניתוח אינה אופטימלית. השאלה העיקרית היא האם את חשה בצניחה או שזהו רק ממצא שהתגלה בבדיקה. במידה שאינך חשה בצניחה והיא אינה גורמת לאי נוחות או הפרעה באיכות חייך בהחלט ניתן להסתפק בטיפול שמרני כחיזוק שרירי רצפת האגן במטרה למנוע החמרה נוספת. אם לעומת זאת הצניחה מורגשת ומסבה אי נוחות יש צורך בהערכה מחודשת ושקילת פתרון אחר (לדוגמא שימוש בתומכן נרתיקי או פתרון כירורגי בטכניקה שונה כגון גישה ניתוחית לפרוסקופית או שימוש ברשת). בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה, בי"ח הלל יפה וקבוצת נגה מדיקל

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן